Logo
Print this page

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΛΕΟΝΤΙΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΛΕΟΝΤΙΟΥ
Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Κρήτη και επέστρεψα στην Αθήνα ως φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής επιστήμης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποφοίτησα το 2004 ενώ ένα χρόνο πριν είχε ξεκινήσει η επαγγελματική μου ενασχόληση με το τραγούδι σε μια μουσική σκηνή των Εξαρχείων (η Σκιά του Φεγγαριού) μαζί με τον Πέτρο Δουρδουμπάκη. Η συνεργασία αυτή με τον Πέτρο συνεχίστηκε και δισκογραφικά με ένα ντουέτο ("Μπόρα") που είπαμε παρέα στο δίσκο του "Τυφλές ελπίδες".

Στη μουσική σκηνή αυτή γνωρίστηκα αργότερα με τον αρχηγό του συγκροτήματος "Μακρινά Ξαδέρφια" του οποίου έγινα μέλος. Υπέγραψα το πρώτο μου δισκογραφικό συμβόλαιο με τον παραγωγό Άγγελο Σφακιανάκη και συμμετείχα με 6 τραγούδια στο δεύτερο δίσκο των παιδιών "Περιμένοντας το θείο".

Στη συνέχεια εμφανίστηκα στο πλάι του Διονύση Σαββόπουλου σε δυο παραστάσεις στο Ηρώδειο και κάποιες έξτρα συναυλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολούθησε συνεργασία με το Μιχάλη Τζουγανάκη όπου περιοδεύσαμε ένα καλοκαίρι σε όλη την Κρήτη και μετά απο αυτό άρχισε η θητεία μου στο λαικό και ρεμπέτικο τραγούδι αφού υπήρξα για τρία χρόνια μόνιμη συνεργάτιδα του ρεμπέτη Γιώργου Τζώρτζη. Μαζί παίξαμε στο "Τσέρκι" της οδού Φυλής και για δυο σεζόν στις "7 νύχτες" όπου τον 3ο χρόνο μας συντρόφευσε κι ο Θοδωρής Παπαδόπουλος απο την "οπισθοδρομική κομπανία". 

Σημειωτέον οτι η συνεργασία μου με τον Τζώρτζη ήταν και δισκογραφική με τέσσερα τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους του Ηλία Κατσούλη.Στο μαγαζί αυτό ήρθε ένα βράδι ο Σωτήρης Τριανταφυλλόπουλος και μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω σε κάποια επεισόδια της εκπομπής του "Κυριακάτικο Τραπέζι" πράγμα που έκανα.

Η επόμενη συνεργασία στη σκηνή αλλά και δισκογραφικά ήταν με το Διονύση Τσακνή. Συμμετείχα με τέσσερα τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του στον δίσκο του "Τι γυρεύεις στον ύπνο μου πατέρα".
Μετά ήρθε η συνεργασία με το Χρήστο Νικολόπουλο και την Κωνσταντίνα. Περιοδεύσαμε ένα καλοκαίρι την Ελλάδα με συναυλίες.

Η επόμενη συνεργασία που τη θυμάμαι και με περισσή αγάπη ήταν αυτή με τον Ορφέα Περίδη και τον αείμνηστο Μανώλη Ρασούλη...Ημαστε συνεργάτες για τρεις σεζόν (ενάμιση χρόνο). Μετά έκανα ενα μικρό διάλειμμα και ύστερα προέκυψαν οι "Ετσι οι μέρες περνούν" ενα νεανικο project με το Δημητρη Καρρα, το Φωτη Ανδρικοπουλο και τους Αντιπερα Οχθη. Μαζι ηχογραφησαμε κι ενα τραγουδι, το "Διακοπες στην Αλιμου".

Δισκογραφικά έχω στο ενεργητικό μου (εκτός απο τα παραπάνω) ένα δίσκο με 12 πρωτότυπα τραγούδια σε στίχους και μουσική Γιάννου Αιόλου (Αμορόσα) καθώς και πάρα πολλές συμμετοχές σε δίσκους φίλων ("Τύψεις" του Δημήτρη Καρρά, "φως" του Κωνσταντινου Πλούσιου και άλλες).

Αυτή είναι η πρωτη σοβαρή προσπάθεια αυτοσύστασης έχοντας στις αποσκευές εκτός απο τα παραπάνω ,καινούρια τραγούδια καθώς κι άλλα ηχογραφήματα στα σκαριά.
Η συνθεση της μπαντας, που παρεπιπτόντως λέγεται mAd for Art, έχει επίτηδες αυτή την πολυεθνική σύνθεση γιατί ειναι ο δικός μου τρόπος να μιλήσω για το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που μας περιβάλλει. Είναι όλοι καταπληκτικοί μουσικοί κι εχουν κάνει φοβερή δουλειά κάνοντας αγνώριστα, γνωστα κι αγαπημένα κομμάτια με τις ενορχηστρώσεις τους.

επιμελεια και παρουσιαση
Ρένα Κρανιώτου
www.moodradio.gr

Ακούστε

Media

Copyright 2008-2016 Mood Radio designed by NB. Νομικος Σύμβουλος Σταθμού: Ολγα Γκορη- Κιν. 6974720695