Τηλεφωνικη επικοινωνια με τον Χριστοφορο Κροκιδη.

Γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Από παιδί ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και βιολί. Συμμετείχε στα πρώτα προοδευτικά συγκροτήματα rock μουσικής στην δεκαετία του ’70. Ασχολήθηκε με την jazz και jazz-rock μουσική αλλά και ethnic μουσική. Παίζει ακόμα sitar, drums, keyboards.

Από το 1989 έως και το 2002 ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου όπου και έχει συνθέσει πολλές από τις γνωστές επιτυχίες του (Χρόνια Πολλά, Τα χάλια μου, Οδός Ελλήνων, Ανοιξέ μου να κρυφτώ, Παράπονα στη Λίνα, Γειά σου, Εχω ανάγκη, Καμπαρντίνα, Να με Φωνάξεις, Χαμένες αγάπες και πολλά άλλα) και υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις σε πολλές δισκογραφικές του δουλειές αλλά και ζωντανές εμφανίσεις.

Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Αφους Κατσιμίχα, Α. Βαρδή, Δ.Μούτση, Θ. Μικρούτσικο, Λ.Μαχαιρίτσα, Γ.Γιοκαρίνη, Β.Σαλέα και πολλούς άλλους.
Το 2002 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο: "Ο φύλακας των σκουπιδιών".

Από το 2003 μέχρι σήμερα παίζει με τους Γ. Νταλάρα, Μαρινέλλα, A. Ρέμο, Δ. Μητροπάνο, Δ. Μπάση, Γ. Πάριο, Κ. Μακεδόνα, Γ. Πλούταρχο. Ταυτόχρονα έχει τη δική του rock μπάντα παρουσιάζοντας την προσωπική δισκογραφική του δουλειά και τραγούδια από Pink Floyd, Satriani, J.Beck, Led Zeppelin, Deep Purple.

Το 2011 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο: "Με τα μάτια κλειστά".

επιμελεια και παρουσιαση
Γιώργος Κοχλιός & Αργύρης Χατζηαργυρόπουλος
www.moodradio.gr
ΑΚΟΥΣΤΕ

Media

chatters      vvelope