Συνέντευξη με τον Monsieur Minimal

Προτού συμπληρώσει τρία χρόνια παρουσίας στα μουσικά πράγματα, έχει ήδη δύο άλμπουμ στο ενεργητικό του, τα τραγούδια του ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, κομμάτια του κυκλοφορούν παγκοσμίως μέσω του i-tunes (το αμερικανικό ΜΤV έχει επιλέξει ορισμένα από αυτά), εμφανίστηκε στον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ΑRΤΕ ΤV ενώ δύο σινγκλ του «ντύνουν» ισάριθμα διαφημιστικά σποτ. Ο 30χρονος Μοnsieur Μinimal ( «πάντα απλός και κύριος ήθελα να είμαι» ), μετά το πρώτο (αγγλόφωνο) «Lollilop» και το πρόσφατο (ελληνόφωνο) «Πάστα Φλώρα» ετοιμάζει ήδη τον τρίτο δίσκο του - αγγλόφωνο και πάλι.

Ο κατά κόσμον Χρήστος Τσιτρούδης φαίνεται ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Από το 2007, που έγινε γνωστός συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Coca-Cola Soundwave, ως σήμερα, δεν έχει καταφέρει και λίγα πράγματα. Στα Γιαννιτσά, τη γενέτειρά του, έπαιζε διαρκώς μουσική σε στούντιο που είχε φτιάξει στο σπίτι του.

Ο επιμένων τελικά νικά. «Θα ήμουν αχάριστος αν δεν δήλωνα ικανοποιημένος από αυτά που έχω καταφέρει. Να σκεφτείς ότι τα τραγούδια μου άρχισαν να ακούγονται σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και να γίνονται γνωστά προτού πάρουν την οριστική τους μορφή. Οι φίλοι μου μου έλεγαν ότι ακούγομαι παντού και δεν ήξερα τι να πω».

Ο Μonsieur Μinimal, με επιρροές από τη ροκ σκηνή του Σιάτλ, σκαρώνει ποπ-ροκ μελωδίες με στόχο να κάνει τους ακροατές τους να χαμογελούν, να ταξιδεύουν, να ερωτεύονται. Με άλλα λόγια, να ζουν. Μαζί του στις συναυλίες έχει πάντα ένα laptop, κιθάρα ηλεκτρική και ακουστική και τη φωνή του.

Κοπάνα από τη δουλειά του πάντως δεν κάνει. Αλλωστε οι υποχρεώσεις του δεν είναι λίγες: «Συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο βάθος ένας είναι ο στόχος:το εξωτερικό. Το τρίτο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα. Είμαι σε ανεξάρτητη εταιρεία. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά το προσπαθούμε».

επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Γιώργος Ρήγας

Media

chatters      vvelope