Οι Da Capo Combo στο Mood Radio

Η νεαρή ερμηνεύτρια Νίκη Αποστολίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Δράμας. Η τριβή και η ενασχόληση της με τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία επηρεασμένη κατά βάση από το φιλόμουσο οικογενειακό της περιβάλλον. Ο ερχομός στη Θεσσαλονίκη και η θέλησή να «ανακαλύψει» τη φωνή της την οδήγησαν στα «μονοπάτια» του τραγουδιού.


Κάπως έτσι λοιπόν συναντήθηκε με το καλλιτεχνικό ντουέτο των Λένα Τζαμπάζη και Στέλλα Τέμπρελη. Η επιλογή της κιθάρας για τη Λένα φαντάζει ως ο προσωπικός της «μονόδρομος», ενώ στην περιπτωση της Στελλας φαίνεται ότι το τσέλο τη διάλεξε. Αφου η μουσική έφερε τη μία στο δρόμο της άλλης , άρχισαν να πειραματίζονται πάνω σε διάφορους ήχους και μελωδίες, γεγονός που οδήγησε το δυναμικό αυτό ντουέτο σε μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις.

Το παζλ συμπληρώνει ο Γιάννης Τέμπρελης, ο οποίος, έχοντας και αυτός στην οικογένεια του ανθρώπους που τον ώθησαν να αγαπήσει τον κόσμο των τεχνών, καταπιαστηκε από παδί με τη μουσική, το βιολί και το τραγούδι.
Αυτά είναι λοιπόν τα τρία «μοναδικά» συστατικά στοιχεία του μουσικού μας σχήμαστος. Μας ενώνουν δεσμοί αίματος, φιλίας και σεβασμού απέναντι σε αυτό που αγαπάμε. Το όνομα μας , Da Capo Combo. Το “da capo” είναι μουσικός όρος και σημαίνει από την αρχή. Αυτή είναι η φύση του σχήματος μας. Αναζητούμε τη γέννηση των τραγουδιών, τα προσεγγίζουμε, τα αποσυνθέτουμε και τα παρουσιάζουμε μέσα από το δικό μας καλλιτεχνικό πρίσμα.

Τραγούδια από όλο το φάσμα του διεθνούς και εγχώριου ρεπερτορίου μπλέκονται μεταξύ τους και αποκτούν τον ήχο του «bel canto» και της ευαισθησίας της μεσογειακής κιθάρας, το «βαθύ» συναίσθημα του βιολοντσέλου και τον λυρισμό του βιολιού, ενώ επιδιώκουμε όλοι την εκ βαθέων ερμηνεία των τραγουδιών και την εξερεύνηση των κρυμμένων θησαυρών τους. Ο Μάνος Χατζιδάκις, οι Beatles, οι Pink Martini, ο Nat King Cole, ο Leonard Cohen, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μίμης Πλέσσας και o Σταμάτης Κραουνάκης δίνουν το δημιουργικό στίγμα στη σύνθεση του προγράμματος μας, ενώ δεν λείπουν και οι νεότεροι δημιουργοί και ερμηνευτές.

Η διαδρομή μας μικρή προς το παρόν αλλά η όρεξη μας μεγάλη για να μεταδώσουμε τη δική μας προσωπική αλήθεια και την αγάπη μας για τη μουσική. Αυτοί είμαστε και σας προσκαλούμε να μας «ανακαλύψετε». 

Μέλη συγκροτήματος

Αποστολίδου Νίκη - Τραγούδι
Τέμπρελης Γιάννης - Βιολί, Τραγούδι
Τζαμπάζη Λένα - Κιθάρα , Τραγούδι
Τέμπρελη Στέλλα - Τσέλο 

Eπιμέλεια και παρουσίαση
Φτίκας Πέτρος
www.moodradio.gr

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Nvelope Recording Studio

Ακούστε 

Media


chatters      vvelope